Friday Jan 27, 2023

#29 Dags att så?!

Trots att vi är inne i djupaste vintern börjare det bli dags att tänka på det kommande odlingsåret.

För Maria som bor i Uppsala börjar det bli dags att dra i gång med sådderna, medan norrlänningen Anna tar det lite lugnare. Men både Anna och Maria förespråkar vintersådd just när det gäller odling av örter, för att få fina robusta plantor. De förklarar vad vintersådd är och berättar hur de gör, och berättar även som sina knep för att lyckas med lite mer svårflörtade örter som järnört, humlesuga och läkesilverax.

Nytt för i år är också att du som lyssnare kommer att få följa med Anna & Maria under odlingsåret i deras respektive örtagårdar. Sista torsdagen i varje månad kommer veckans avsnitt spelas in live på instagram. Då kommer Maria & Anna berätta om vad som är på gång i odlingarna just nu, och du som kollar live har möjlighet att ställa frågor.

Örtsystrar är en podd om örter och att ta tillvara naturens skatter. Maria & Anna brinner för att sprida kunskap om örter, läkeväxter och medicinalväxter. I en oförutsägbar tid, blir det allt viktigare att vi tar tillvara på växter, bär och grönsaker för självförsörjning, för att leva mer hållbart och spara pengar. De gör det enkelt för dig att komma igång med örter och inspirerar dig till till att ta tillvara på runt omkring oss.

 

Gillar du podden? Stötta oss gärna på något av följande sätt 

  1. Köp recepthäftet våra bästa recept https://laketradgarden.ck.page/products/recepthafte

  2. Följ podden i din poddapp

  3. Gå till poddens programsida i din podd app och lämna en recension.

 

Tack för att du lyssnar!

Comments (0)

To leave or reply to comments, please download free Podbean or

No Comments

Copyright 2022 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20240320